A mikrosütő ezeregy arca

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Ha örülünk neki, ha nem, a mikrohullámú sütő, köznapi nevén a mikró bizony életünk szerves részévé vált az elmúlt évtizedekben. Azon felül, hogy megmelegíthetjük benne az előző napi ebédünket, rengeteg mindenben megkönnyítette még az ember életét. Akár kiolvasztásról, akár vízforralásról legyen szó, ez a nagyszerű szerkezet segít gyorsan és egyszerűen megoldani mindent, sőt, egyes modellekben még grillezni is tudunk. A 21. század egyik legnagyobb találmánya sem halhatatlan azonban, s bár ezek a készülékek sok-sok évig bírják általában még minimális karbantartás mellett is, néha viszont megadják magukat.

A problémák legnagyobb része az elektromossághoz köthető, hiszen a mikrosütő kizárólag árammal működik. A túlfeszültség, egy zárlat, de még egy hétköznapi áramszünet is okozhat gondokat a gépben, s ekkor még nem is beszéltünk a mikró gyenge pontjáról, a fémről. Mivel a mikrohullámok a legkisebb mértékben sem tolerálják a fémet, ezért még egy alufólia darabka is komoly meghibásodások forrása lehet, a hatékonyság csökkenése, és a teljes működésképtelenség is egyaránt előfordulhat.

Az ilyen jellegű baleseteken kívül sokkal egyszerűbb, sokkal “emberibb” dolgok is történhetnek a mikrosütővel, például, hogy eltörik a tányér, kiég az izzó, esetleg meghibásodik a kapcsológomb.

Bár minden ilyen probléma bosszantó, s nem utolsó sorban veszélyes is, a mikrosütő alkatrészeit könnyedén pótolhatjuk, kicserélhetjük, csupán egy hozzáértő kézre kell bíznunk azt, és persze megkeresni a megfelelő alkatrészeket, akár online is!

Mikrohullámú sütő alkatrészeket itt talál: netlap.info/mikrosuto-alkatreszek

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás