Szárítógép ami vasal is!

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Electrolux bemutatta az első olyan szárítógépet, amelyik vasal is!

Egy aktuális Eurostat tanulmány bebizonyította, hogy a vasalás nem csak a legbanálisabb házimunka, hanem az egyik legidőigényesebb és legfárasztóbb is. Egy adott ruhadarab tisztítására fordított összes időnek 68 százaléka a vasalással telik el. De ennek hamarosan vége: Az Electrolux kifejlesztette az Iron Aid-et, azt az egyedülálló kondenzátoros szárítógépet, amellyel szinte feleslegessé válik a vasalás.

Electrolux szárítógép

Az Iron Aid a gőz segítségével távolítja el a gyűrődéseket a ruhából és gőzt használ arra is, hogy például a cigarettafüstöt magába szívott ruhaneműt felfrissítse. Számos olyan program közül lehet választani, amely messze meghaladja a normál szárítógép funkcióit. A gőz speciális áramoltatása gondoskodik arról, hogy a már száraz pólók is ráncmentesek legyenek. A különösen érzékeny ápolóprogramnak köszönhetően még az olyan érzékeny ruhadarabokat is gondolkodás nélkül be lehet tenni az újfajta szárítóba, amelyeket egyébként be kellene adni a tisztítóba, sőt még az olyan anyagokat is, mint a selyem vagy a gyapjú. Mindegy, hogy nadrágot, blúzt vagy inget vesznek-e ki a szárítógépből, azt azonnal fel lehet venni.

A gőz praktikus alkalmazásának köszönhetően a szárítógép hozzáadott mosószer, illatanyag és egyéb vegyszer nélkül használható. Az Iron Aid 2007. év elejétől lesz kapható Európában.

Tud róla, hogy az AEG egyedülálló melegbefúvásos szárítója kíméli az érzékeny textíliát és még 40 százalék energiát is megtakarít?

A szárítógépek praktikusak – ugyanakkor néha kissé érzéketlenek: A finom és érzékeny textíliát néhány hagyományos szárítógép meglehetősen durván kezeli – nem is szólva az áramszámláról. Az egész világon egyedülálló eljárással az AEG a hagyományos szárítók két hátrányos tulajdonságát küszöbölte ki egy csapásra: Lavatherm 59800 Sensidry a neve az AEG innovatív, meleg levegő befúvásos szárítógép csúcsmodelljének.

Kettős motor és két újfajta, különlegesen kímélő program

A Sensidry titka a két szívben, azaz motorban keresendő: Az egyik motor a szárításhoz szükséges levegőt fújja be a gépbe, a másik a dob meghajtását végzi.

Electrolux szárítógép

A két funkció szétválasztásával olyan speciális programokat lehetett beállítani a különösen érzékeny ruhaneműk számára, amelyek alatt a dob visszafogottan és kíméletesen mozog. Annak köszönhetően, hogy a hővisszanyerés és a melegbefúvás alapelveit az új szerkezetbe következetesen átültették, a Sensidry működése során az energia nem jut ki a helyiség légterébe, ezért nincs energiaveszteség.

40%-os energia megtakarítás

Teljesen új melegbefúvásos szárítás – alacsonyabb hőmérséklet, nagyobb levegő áthaladási teljesítmény, hatékonyabb szárítás.

  • A energiaosztály
  • 40%-os energia megtakarítás a hagyományos kondenzátoros szárítási technológiához képest
  • Ennek köszönhetően 30%-kal takarékosabb, mint az az A osztályra elő van írva

Működési elv

A melegszivattyú úgy működik, mint a hűtőszekrény e – csak fordítva. A meleg nem kerül ki a helyiségbe, hanem mint szárazmeleget, visszanyeri a berendezés, így az újra hasznosul. A helyiség levegője csak minimális mértékben melegszik fel – nincs többé ”mosókonyha klíma”.

Szárítógép különbségek

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás