Hajvágók meghibásodásai

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A piacon számtalan különféle típusú hajvágógép található, ezek azonban mind azonos alapelven működnek, felépítésük, működésük jelentősen nem különbözik, így meghibásodásaik is általánosnak mondhatóak.

Hajvágógép hibák és alkatrész

A hajvágó legfontosabb része a fej. A fej általában rendkívül tartós acélból készül, speciális köszörüléssel, ennek ellenére természetesen élettartamuk korlátozott. A fej idővel elhasználódhat, kiváltképp akkor, ha nincs megfelelően karbantartva. A karbantartás egyszerű művelet, mindössze a fej megtisztítására és némi műszerolajra van hozzá szükség. A legtöbb típusnál a fej cserélhető, így meghibásodása, elhasználódása esetén könnyen pótolható.

Ha a vágóélek elkopnak – amelyet általában az okoz, hogy hajszálak kerülnek közéjük – a gép működésében érzékelhető változás, hatékonyságromlás áll be. Az olajozás ebben az esetben megfelelő megoldást jelenthet, amennyiben azonban a hiba hosszú időn keresztül fennáll, a karbantartásra pedig nem fordítunk elegendő időt, szükségessé válhat a fej teljes cseréje.

Egy gyakori hibának mondható a hajvágó vezető fésűjének eltörése, amely szintén könnyedén pótolható.

Ugyancsak gyakori az akkumulátor hibája. Ezek élettartama lerövidülhet, ha például állandóan töltőn vannak. Ha az akkumulátor túl gyorsan lemerül, vagy a szerkezet egyáltalán nem kapcsol be, azt okozhatja például a vezetékek megszakadása, az érintkezők vagy forrasztások sérülése, vagy például a motor bizonyos forgó alkatrészeinek sérülése, kopása. Természetesen a hajvágógép töltője is megadhatja magát, amelyet egy pótlással megoldhatunk.

Emellett természetesen a fizikai sérülések is előfordulhatnak. A műanyagból készült alkatrészek élettartama értelemszerűen rövidebb, kevésbé ellenállóak a fizikai behatásokkal szemben, így időről időre szükségessé válhat ezek lecserélése.

Hajvágógép alkatrészek beszerzését megoldhatja baloldalon található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra kattintva.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás