A lengéscsillapító miatt ugrálhat a mosógép

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mosógép alap alkatrészei közé tartozik a lengéscsillapító, ugyanis jó esetben ez az eszköz biztosítja, hogy a centrifugálás során a mosógép a lehető legkevésbé rázkódjon és ugráljon. Ez azért fontos, mert az ugráló mosógép akár el is mozdulhat a helyéről, amivel kárt tud tenni a körülötte lévő tárgyakban. Sajnos olykor előfordul, hogy meghibásodik a lengéscsillapító, amit nagyon hamar észre lehet venni, ugyanis a mosógép szinte azonnal ugrálni kezd, túlzottan rázkódik. Még ha nem is figyeljük a mosógépet, akkor is feltűnik, mert az ugráló mosógép hatalmas zajt csap.

lengéscsillapító lengéscsillapító

Egyéb okok is szóba jöhetnek

Bár tény, hogy a mosógép túlzott rázkódását legtöbb esetben a lengéscsillapító meghibásodása okozza, egyéb oka is lehet, ami ráadásul nem is meghibásodás. Újonnan vásárolt mosógép esetében mindig figyelni kell a használati utasítást, ugyanis sok esetben el kell távolítani néhány csavart ahhoz, hogy a lengéscsillapító ki tudja fejteni a hatását. Ha az első üzemnél ezt a hibát tapasztaljuk, érdemes ellenőrizni, hogy minden pontot teljesítettünk-e a beüzemelésnél. Ha azonban egy régi készülékünk van, tényleg a lengéscsillapító lehet a ludas, amit le kell cserélni.

Előfordulhat még, hogy a csapágyas lett a mosógépünk és ezért ugrál a készülék.

Óvatosan kell szerelni!

Fontos szabály, hogy ha nem értünk az elektronikai eszközök szereléséhez, mindenképpen szakértővel cseréltessük ki a lengéscsillapítót! Amennyiben úgy érezzük, hogy magunk is megbirkózunk a feladattal, nagyon figyeljünk arra, hogy minden biztonsági intézkedést tegyünk meg, ami nagyjából abból áll, hogy áramtalanítsuk a készüléket, mert könnyen lehet áramütés a szerelés vége!

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás