Mosógép rugó

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Igaz, hogy a mosógép rendkívül bonyolult elektronikus szerkezet, de különleges fizikai megoldások is szép számmal adódnak benne. Így egy laikus el se nagyon tudná képzelni, például hányféle rugót találhatunk egy egyszerűbb mosógépben is. Találunk itt húzó és nyomó csavarrugót, leszorító vagy rögzítő rugót, laprugót és ezek különleges, a célnak megfelelő, egyedi változatait is.

Mosógép rugó

A legfontosabb alkatrészek közé tartoznak az üstöt (dobot) tartó acél húzórugók, amelyekre az elöl- és a felültöltős mosógépekben egyaránt szükség van. Aztán a felültöltős mosógép mosószertartójának és dob-ajtajának rugója, a fűtőszál leszorító rugója, az elöltöltős ajtó rugója, és üstszájgumi leszorító rugója, az ajtók fogantyújának rugói, a motorleszorító és lengéscsillapító rugók mind a „mosógép rugó“ termékkategóriába tartoznak.

Ha a mosógépalkatrész-webáruházakban körbenézünk, találkozhatunk rugószettekkel is, amelyeket a különböző népszerű mosógép márkákhoz, és azoknak az egyes típusaihoz ajánlanak. Erre azért van szükség, mert a rugók aránylag könnyen és gyorsan elhasználódnak, hiszen óriási igénybevételnek vannak kitéve ezek az – általában – mozgó alkatrészek. A rugalmasság kihasználása hamar elöregíti az anyagot, ami megmerevedik, majd eltörik. Emiatt a rugókat cserélni kell, sűrűbb időközönként, mint a többi kopó alkatrészt. Előfordul, hogy a rugókészlet egy bizonyos alkatrész rugóját és szerlőcsavarjait vagy pl. az ajtót és annak rugóit tartalmazza.

Mosógép rugó alkatrész beszerzését megteheti a Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra kattintva.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás