Mosógép üst és dob jelentősége

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Közismert, hogy a mosógépeknek alapvetően két nagy csoportja létezik, a felül és az elöltöltős. Ezek között nem csak az az alapvető különbség, hogy a mosógép oldala vagy teteje felől kell belerakni a ruhát, hanem az is, hogy az előbbi két tengelyen tartja az üstben a dobot, míg az utóbbi csak egyen. De lássuk csak mi az üst és mi a dob, ha nem a főzésről és nem a hangszerekről beszélünk?

Mielőtt belevágnánk a részletes magyarázatba, előre kell bocsájtanunk, hogy minden mosógépnek van üstje és dobja is, még a régi típusú forgótárcsás modelleknek is. Üstnek nevezzük a mosógép vízterét, az azt a szivárgásmentesen lezárt dobozt, ahova a mosóvíz kerül a felszivattyúzás után, és ahol kering a folyadék a mosás alatt is.

A dob az üstön belül helyezkedik el, általában fémből készült, áttört, dobhoz, azaz a hangszerhez hasonlító formájú (henger, amelynek magassága kisebb, mint az átmérője) alkatrész. Ebbe rakjuk a száraz ruhát és az alkatrész szerepe elsősorban az, hogy forgassa azokat és ne engedje szétszóródni az üst belsejében vagy érintkezésbe lépni az elektromos alkatrészekkel (pl. fűtőszál).

Az üst és a dob formája is igen jellemző az egyes mosógéptípusokra, ezért általában nem elcserélhető. A dob formája általában nem elhanyagolható a mosás technológiája és hatékonysága szempontjából. A különleges fejlesztésű mosógépek szolgáltatásaihoz (mint esőztető, víztakarékos stb.) sokszor a dob innovatív formája adja az alapokat.

Mosógép üst és dob beszerzését megteheti a Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra kattintva.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás