Nem fűt a mosógép, ha rossz a termosztát

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mosógép az utóbbi néhány évtizedben annyira az életünk részévé vált, hogy igen sok kellemetlenséget szül, ha meghibásodik, sokan ugyanis már egyszerűen nem is tudnak kézzel mosni, sosem volt rá szükségük. Sajnos az újabb típusú mosógépeknél szinte elkerülhetetlen, hogy néhány évente meghibásodjon egy-egy alkatrész, azonban ilyen esetekben nem kell rögtön új mosógép vásárlásában gondolkodni. Legtöbbször a hiba tényleg csak egy alkatrészt érint, így annak cseréjével néhány óra alatt elérhetjük, hogy a mosógép még egy jó ideig hibátlanul működjön.

Mosógép termosztát

Igen gyakran romlik el a mosógépek termosztátja. Ha ez történik, nagyon gyorsan észrevesszük, hogy mi a probléma, ugyanis ezekben az esetekben hiába állítjuk be a kívánt hőfokot, a mosógép nem fűti fel a vizet, így a mosás eredményessége hagy némi kívánnivalót maga után. Ha arra gyanakszunk, rossz a termosztát, program közben kapcsoljuk ki a mosógépet, és ellenőrizzük, hogy víz kellőképpen meleg-e. Ha nem, akkor jó eséllyel igazunk volt, és a termosztáttal van gond.

Szerencsére a probléma nem olyan súlyos, mint amilyennek tűnik, a legtöbb esetben még szerelőt sem kell hívni, a termosztát cseréje ugyanis elég egyszerű. Csak azt kell hozzá tudnunk, hol találjuk a termosztátot, és szabaddá kell tenni, hogy kivehessük, és betehessük az újat. A termosztát a fűtőszál közelében lesz, így erre érdemes elindulni. Fontos tudni, hogy minden mosógépben máshol helyezkedik el a fűtőszál, ezért utána kell néznünk, hogy a mi mosógépünkben ez hol található.

Ha, mosógép termosztátra van szüksége klikkeljen a baloldalon elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra!

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás