A lengéscsillapító felelős a túlzott rázkódásért

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nyomtatás
Bár a lengéscsillapító szóról legtöbbünknek az autó jut eszébe, a mosógépekben is találhatunk ilyen eszközt. A mosógépekben a lengéscsillapítónak az a funkciója, hogy a centrifugálás során minimalizálja a mosógép rázkódását, és megakadályozza, hogy az adott esetben elmozduljon a helyéről a rázkódás hatására. Ha a mosógép lengéscsillapítója meghibásodik, nagyon hamar észrevesszük, ugyanis a szerkezet nagyon hevesen rázkódik ilyenkor centrifugálás alatt, ami igen nagy zajjal jár, tehát kizárt, hogy ne tűnjön fel, ha rossz a lengéscsillapító.

mosógép lengéscsillapító hiba

Nem kell azonban egyből hibára gondolni, ha azt tapasztaljuk, hogy mosógépünk jobban rázkódik a kelleténél. Ha az eszköz új, az is előfordulhat, hogy rosszul csomagoltuk ki és raktuk össze, ezért tapasztaljuk a kelleténél hevesebb rázkódást és nagyobb zajt. Mindenképpen ellenőrizzük, ha új a gép, hogy mindent jól csináltunk-e. Ha a gép már régebbi, feltételezhetően a lengéscsillapító meghibásodása okozza a bajt, ebben az esetben ezt az alkatrészt ki kell cserélni.

Ha értünk az elektronikai eszközök javításához, valószínűleg nem fog gondot okozni a lengéscsillapítót saját kezűleg cserélni, azonban mindenképpen a legnagyobb óvatossággal járjunk el, áramtalanítsuk a gépet szerelés előtt! Ha egy szemernyi kételyünk is felmerül azzal kapcsolatban, hogy tökéletesen meg tudjuk oldani a problémát, és a mosógépet megfelelően össze tudjuk szerelni, hívjunk inkább szakembert, mielőtt nagyobb kárt okoznánk az eredetinél, netán valami baj történne használat közben!

Ha, mosógép lengéscsillapító van szüksége klikkeljen a baloldalt elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra!

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás