Ha nem folyik be a víz a mosógépbe

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mosógép elindításakor a készülék beszívja a szükséges mennyiségű vizet és a dob csak azt követően kezdi el forgatni a ruhákat. Ha ez valamilyen oknál fogva nem történik meg, akkor minél hamarabb fel kell derítenünk a probléma okát, különben nélkülöznünk kell a mosógépünk használatát. Mielőtt meghibásodásra gyanakodnánk érdemes ellenőrizni, hogy biztosan kinyitottuk-e a főcsapot és van-e elegendő nyomás a rendszerben. Ha mindent rendben találunk, akkor valószínűleg el van dugulva a mosógép befolyócső.

befolyocso1

Dugulás esetén

A mosógép működésekor felhalmozódnak a koszos ruhákból származó szennyeződések, amik könnyen megtapadnak a csövek, alkatrészek felületén. A vízkőképződés is egy általános jelenség, ami szintén hasonló problémákat okoz. Ha nem szentelünk kellő figyelmet a rendszer kitisztítására, illetve vízkőtelenítésére, akkor nem meglepő, ha beszűkül a mosógép befolyócső. Mit tehetünk ilyenkor? Dugulás esetén csak ritkán van szükség a komplett gépcserére. Ha az eltömődés a csövekben alakul ki, akkor elég, ha azokat pótoljuk újakkal.

Alkatrész beszerzés

Az, aki tudja, hogy hol keresse a kiváló minőségű mosógép alkatrészeket, sok idegeskedéstől kímélheti meg magát. A kínálatban rengetegféle típushoz megtalálhatók azok a szelepek, csövek és más kiegészítő elemek, amik lehetővé teszik a mosógép eredményes működését. Ha a dugulást nem lehet elhárítani házi praktikákkal, akkor érdemes számításba venni egy új mosógép befolyócső beszerzését. A pótlást követően könnyen be tud áramolni a víz a dobba a ruhákat pedig tisztán és illatosan tudjuk kivenni belőle.

Befolyócsövek vásárlása itt: netlap.info/…/mosogep-befolyo-csovek

befolyocso2

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás