Gáztűzhely fúvókák cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nem véletlenül ódzkodnak sokan azoktól a dolgoktól, amelynek köze van a gázhoz. A gáz akár be is robbanhat, tehát igencsak veszélyes dolog, így ha gáztűzhely szerelésébe kezdünk legyünk nagyon körültekintőek és óvatosak.

Tűzhely fúvókák

A tűzhely fúvókája azonban csak ritkán szorul cserére. A meghibásodások általában abból adódnak, hogy eltömődik a fúvóka, amit könnyen ki lehet tisztítani. Ha már nem lehet kitisztítani akkor valóban cserélni kell, akkor először is, olyan fúvókát kell vásárolni, ami passzol a készülékünkhöz. Ezt követően a régit el kell távolítani. A fúvókát az óramutató járásával ellentétesen kell tekerni, de könnyen lehet, hogy nem lesz egyszerű a dolog. Gyakran ugyanis nagyon erősen be vannak szorítva. Ebben az esetben lehetőleg mellőzzük a kombinált fogó használatát, és minden olyan eszközét, amivel sérülést okozhatunk.
Csak óvatosan!
A fúvókák kitekerése után ellenfénybe tartva jól látható, hogy milyen állapotban van a furat. Ha tisztítható, akkor egy dologra mindenképpen vigyázzunk: a fúvókák anyaga réz, vagy valamilyen ötvözet, tehát a tisztításuknál kerülni kell a vas és acél szerszámok használatát, hogy a furat mérete még véletlenül se változzon.
Ellenkező esetben a nyomás is változni fog, amiből könnyen komoly baleset is lehet. Ha cserélni kell, akkor a dolog értelemszerű, az újat fel kell helyezni a régi helyére. Persze, ebben az esetben is nagyon óvatosan járjunk el, de akkor vagyunk a legnagyobb biztonságban, ha szakemberre bízzuk a feladatot.

Tűzhely fúvókákat ebben a webáruházban kereshet: netlap.info/termekkategoria/…/tuzhely-fuvokak/

 

 

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás