Az indukciós tűzhely működése röviden 

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A tűzhelyek nagyon sokfélék lehetnek. Ma már a gáztűzhelyek, a villanytűzhelyek, az elektromos és indukciós főzőlapok használatára is lehetőség nyílik. A hasonló fajták között ránézésre nem sok különbséget lehet felfedezni, valójában azonban nagy eltérések lehetnek a működésük tekintetében.

Indukciós tűzhely működése

Az indukciós főzés egyik legnagyobb előnye, hogy a hő koncentráltan az edényben jön létre, így a hőmennyiség legnagyobb részét a benne található étel veszi fel. Az indukciós tűzhely működése azon alapszik, hogy a váltóáram mágneses teret hoz létre, az pedig elektromos áramot generál a fémben, ami hővé alakul. Az indukciós főzőlap kerámiája alatt fel van tekercselve az elektromos vezeték, amit elektromos tekercsnek hívunk. Az itt áthaladó váltóáram mágneses teret alakít ki, annak hatására pedig elektromos áram keletkezik az edényben, ahol az áram hővé alakul.

Az indukciós tűzhely működése során csak az edényt vagy a lábast melegíti, a főzőlapot nem, így lehetővé teszi a hatékony energiafelhasználást. Mivel a hő csak a fémben keletkezik, ezért sokkal kisebb az égési sérülés veszélye, mint a más típusú tűzhelyek esetében. Az indukciós tűzhelyeket csak a speciális kialakítású edényekkel lehet használni, amik jó áramvezetők.

Tűzhely alkatrész beszerzéséhez kattintson a baloldalt elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre!

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás