A vízkő a mosógép egyik legnagyobb ellensége

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Amikor beüzemeljük az újonnan vásárolt mosógépet, akkor minden alkatrész tökéletesen működik. Az idő előrehaladásával ez azonban könnyen megváltozhat, ami főként akkor igaz, ha nem fordítunk kellő figyelmet a mosógépünk folyamatos ellenőrzésére, karbantartására. Sok esetben a vízkőlerakódás okozza a problémákat, ami meglehetősen változatos helyeken fordulhat elő. Gyakori jelenség, hogy a mosógép kifolyócső felületén tapad meg, ami akár duguláshoz is vezethet.

Nem folyik ki a víz

Mosás közben a gép bizonyos időközönként leereszti a dobból a vizet, hogy az mindig tiszta legyen. Néha azonban előfordulhat, hogy hiába is várjuk, nem ürül ki a tartály. Ilyenkor jogosan merül fel bennünk a gyanú, hogy valami gond van a mosógép kifolyócsővel. Mosás közben nem kizárt, hogy a vízkő, a szennyeződések és a mosószer maradványok makacs foltokat hagynak a csövek belső részében, leszűkítve azok keresztmetszetét. Ilyenkor kisebb méretű nyíláson kell távoznia ugyanannyi mennyiségű víznek, ami jelentős károkat okozhat a készülékben.

Dugulás

Ha már olyan nagymértékű a vízkőlerakódás, hogy egyáltalán nem folyik ki a víz a mosógépből, akkor hiába mossuk órákig a ruhákat, azok nem lesznek tiszták. Ilyenkor egész program alatt a bekoszolódott víz kerül felhasználásra, hiszen nincs lehetőség arra, hogy a mosógép a kifolyócsőn keresztül leengedje azt és a helyére frisset engedjen be a dobba. Mielőtt a gépcsere mellett döntünk, érdemes egyeztetnünk egy szakemberrel, hiszen sok esetben csak néhány új alkatrészt kell beszereznünk.

Mosógép alkatrészeket és vízkőtelenítéshez vízkőoldót ebben a webshopban talál: https://netlap.info/

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás