Mosógép vízszintszabályzó internetes rendeléssel

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nem lepünk meg azzal senkit, ha kijelentjük, a mosógép vízszintszabályzó készüléke az adott berendezés vízellátásáért és szabályozásáért felel. Mint minden, ez a komponens is megsérülhet, illetve tönkremehet, ez esetben pedig nem kerülhetjük ki a cserét.

Mosógép vízszintszabályzó rendelés

Mikor kezdjünk gyanakodni?

Nos, a modern készülékek működési elve roppant komplex rendszeren alapszik. Ha a mosógép nem kapcsol be, nem melegszik fel, furcsa hangokat ad, esetleg a ruhák félig-meddig piszkosak maradnak, valószínűleg a mosógép vízszintszabályzójának a háza táján kell először szétnéznünk.

A berendezés nem tölti be a vizet

A szóban forgó jelenség hátterében, az esetek jelentős többségében legalábbis, a meghibásodott mosógép vízszintszabályzó áll. Persze előfordulhat, hogy a vízellátás nem megfelelő, ám ha ezen a téren nem tapasztalunk problémát, már joggal okolhatjuk az említett alkatrészt.

Ne essünk kétségbe, választék van bőven!

A mosógép vízszintszabályzó szerencsére nem tartozik azon ritka egységek közé, amit ne lehetne az internetről könnyen megrendelni. Ha biztosra akarunk menni, és sokat adunk a minőségre, a Netlap Webáruház ajánlatait minden bizonnyal előnyösnek fogjuk találni. A webáruházban online segítséget is kérhet ha nem találja a megfelelő mosógép alkatrészt.

Mosógép vízszintszabályzók bő választék itt találhatóak meg: netlap.info/termekkategoria/mosogep-alkatreszek/alkatresz-szerint-mosogep-alkatreszek/mosogep-vizszintszabalyzok/

A vízszintszabályzó általában minden márkájú mosógépében megtalálható, mivel a funkciója nagyon fontos a mosógép megfelelő működéséhez.

A mosógép vízszintszabályzója a mosógép elektronikus vezérlésének a része, feladata, hogy automatikusan ellenőrizze és szabályozza a mosógépben lévő vízszintet. A vízszintszabályzó működése függ a mosógép típusától és a gyártó által használt technológiától, általánosságban az alábbiak szerint működik:

  1. A mosógépben található szenzorok érzékelik a vízszintet. Ezek a szenzorok lehetnek mechanikusak vagy elektronikusak, lehetnek például úszók, nyomásszenzorok vagy elektromos érzékelők.
  2. Amikor a mosógép elkezdi feltölteni a tartályt vízzel, a szenzorok érzékelik a vízszint emelkedését.
  3. Az elektronikus vezérlés figyeli a szenzorok által küldött jeleket és amikor elérik a beállított értéket, a vezérlőegység megszakítja a vízbeáramlását.
  4. Ha a mosógép programja megköveteli azt, akkor a vízszintszabályzó automatikusan újra beállítja a vízszintet.

A vízszintszabályzó pontos működése és technológiája függ a mosógép típusától és a gyártó által használt specifikus megoldásoktól. Azonban az általános működési elvek hasonlóak és a vízszintszabályzó rendkívül fontos a mosógép megfelelő működéséhez, mivel segít megakadályozni a túl sok víz beáramlását és az esetleges károsodásokat megelőzi.

Mosógép alkatrész

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás