Kávéfőző kávéautomata szivattyú cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A kávéfőző sok ember háztartás elengedhetetlen kelléke, mivel rengetegen indítjuk a napot egy finom kávéval reggelente. Igen kellemetlen lehet, ha a kávéfőző meghibásodik, a javításig vagy új kávéfőző vásárlásáig ugyanis le kell mondanunk kedvenc reggeli rituálénkról. Mielőtt azonban rohannánk új kávéfőzőt vásárolni, próbáljuk megállapítani, hogy mi lehet a probléma, mert könnyen lehet, hogy egy cserélhető alkatrész mondta föl a szolgálatot, amit könnyen pótolhatunk, és kávéfőzőnk máris a régi lesz. Így ráadásul olcsóbban is megúszhatjuk, mintha új készüléket vennénk.

Kávéautomata szivattyú cseréje

Ilyen jellemző hiba a szivattyú elromlása. A szivattyú meghibásodása igen látványos, ugyanis azt tapasztalhatjuk, hogy egyszerűen nem jön ki a víz a tartályból, így nem tudjuk lefőzni magát a kávét. Ha ez a helyzet áll fenn, könnyen megoldhatjuk a problémát, mindössze annyi a dolgunk, hogy ki kell cserélni a szivattyút. Első lépésként nézzük meg, hogy pontosan milyen típusú kávéfőzővel, kávéautomatával rendelkezünk, és eszerint válasszuk ki a szivattyút, más fajta ugyanis nem biztos, hogy jó lesz bele.

Kávéfőzőjéhez szivattyút és egyéb alkatrészeket vásárolhat, ha
a bal oldalon lévő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra kattint.

Kávéfőző szivattyú cseréje

Ha sikerült a megfelelő kávéfőző szivattyút megvenni, mindössze ki kell venni a régit, és be kell tenni a helyére az újat. Nagyon fontos, hogy mielőtt ehhez hozzáfogunk, áramtalanítsuk a készüléket, mert veszélyes lehet, ha a kávéfőző áram alatt marad. Ha nem nagyon ismerjük ki magunkat műszaki területen, és az elektronikához sem értünk, ne akarjuk magunk kicserélni a szivattyút, inkább kérjünk meg egy hozzáértő ismerőst, esetleg hívjunk szakszerű segítséget, így biztos, hogy kávéfőzőnk továbbra is működni fog.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás