Hogyan működik a kenyérsütő?

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A kenyérsütő egy nagyon hasznos konyhai készülék, aminek a használatával sokkal gyorsabban, egyszerűbben lehet kenyeret sütni, mintha azt kétkezi munkával csinálnánk. A készülékben van egy téglalap alakú sütőforma, ebbe kell beletenni a keverőlapátot. A recept alapján kimért hozzávalókat, vizet, lisztet, cukrot, sót, vajat, élesztőt is bele kell pakolni a gépbe, majd pedig ki kell választani a megfelelő programot attól függően, hogy milyen cipót szeretnénk sütni.

Hogyan működik a kenyérsütő?

A kenyérsütő működése úgy történik, hogy kikeveri a lisztet a hozzáadott alapanyagokkal és a vízzel. Ezt követően kb. 20 percig pihenteti a tésztát, majd ismét keverés és pihentetés következik. A kenyérsütő működése során az utolsó pihentetés végén keleszti, végül pedig 60 percen keresztül szép aranybarnára süti a tésztát. A készüléken egyénileg lehet szabályozni a sütés erősségét, ami lehet gyenge, közepes, illetve erős. A kenyérsütő működése általában 3 órát vesz igénybe, ha letelik az idő, akkor egy gombnyomással le lehet állítani, és a konnektorból sem árt kihúzni. A készülék kikapcsolása után érdemes várni egy 10-20 percet, míg a kenyér kihűl kicsit, és ki tudjuk venni a sütőformából anélkül, hogy megégetnénk a kezünket.

Kenyérsütőhöz lapátokat, szíjakat, üstöket, fogaskerekeket és még sok más egyéb alkatrészt ebben a webáruházban talál: kenyersuto-alkatreszek.netlap.info

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás