Kenyérsütő ékszíj

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A kenyérsütőgép rendkívül hasznos háztartási eszköz. Sokan nem tudják vagy nem is gondolnak bele, hogy nem csak a friss péksütemény elkészítésére alkalmas, hanem bármilyen édesség, kalács, kelt vagy gyúrt tésztáját elkészíthetjük vele. Ilyenkor természetesen a sütési funkció mellőzésével, csak a hozzávalók adagolása után beprogramozzuk a gyúrást és kelesztést.

A gyúró funkció lelke az ékszíj vagy fogas szíj, amely a forgó lapátok munkáját biztosítja, áttételként a motor és a forgó alkatrész között. A kenyérsütő ékszíj minden márkához és típushoz külön-külön kapható, ezért nagyon figyeljünk oda, hogy ne csak a minőség alapján válasszunk, hanem nagyon pontosan ismerjük a gépünk márkajelzését.

Akár interneten, akár személyesen vásárolunk a géphez alkatrészt, a típusszám alapján ki tudjuk választani a megfelelőt. Általában a típusszám (pl. BDM750W) segítségével felismerhető a gép márkája, de ha nem így történik, adjuk meg azt is (pl. DeLonghi, Hauser, Philips stb.) A legnépszerűbb márkákhoz rendszerint minden kisgép áruházban megkapjuk a szükséges pótalkatrészeket, a ritkább típusokhoz lehet, hogy egy kis utánajárás szükséges, vagy meg kell rendelni.

Könnyedén megkeresheti az ÖN készülékéhez passzoló ékszíjat ebben a webáruházban: kenyérsütő ékszíj

Érdemes a gépünkhöz a saját gyártója által kínált pótalkatrészeket és kiegészítőket választani, bár a legtöbb helyen javasolnak helyettesítő alkatrészeket, ha az általunk keresett cikk hiányzik vagy elfogyott. A szakemberek által javasolt alkatrészek bátran felhasználhatóak, de ha nem értünk hozzá, inkább keressünk tovább, mert egy rosszul megválasztott alkatrész komoly kárt tehet a gépünkben.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás