Porszívó kábelcsévélő

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Bizonyára sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor porszívózás után hosszú és fáradságos munkával kellett felgöngyölni a kábelt, amiben az volt a legrosszabb, hogy mindig kiesett az ember kezéből. Természetesen akkor, amikor már majdnem készen voltuk. Miután nagy nehezen feltekertük, jött a következő probléma: hova tegyem a kábelt?

Porszívó kábelcsévélő

A porszívók fejlődésében áttörő innováció volt a kábelcsévélő megjelenése, kényelmi szempontból talán ez volt a legjelentősebb fejlesztés, amivel egy csapásra megváltozott az életünk. Miután végzünk a porszívózással kihúzzuk a dugót, egy könnyed gombnyomás és a furcsa, kattogó hang kíséretében eltűnik a készülékben a kábel. Nincsen többé macera, sem gond vele, hogy mit hova tegyünk.

A kábelfelcsévélő egy egyszerű mechanikus szerkezet, valójában érthetetlen, hogy miért csak a 90’ években jelenik meg a porszívókban, hiszen egyéb, nagy ipari felhasználási területe már sokkal korábban is ismert volt. A hajókötelektől az épületgépészet karnyi vastag fém huzaljaiig rengeteg mindent csévélnek a múlt század eleje óta, vagyis a porszívó viszonylag későn csatlakozott a csévélés világtörténetéhez.

Porszívóhoz csévélő

De a lényeg, hogy megérkezett. Viszont ami mozog az általában el is tud romlani, így van ez a porszívó csévélőjével is, bár szerencsére azért nem sűrűn fordul elő a dolog, ilyenkor azonban érdemes cserélni a csévélőt, hogy ne kelljen kézzel dolgozni és visszatérni a régi idők macerás kábel elrejtéseihez.

Porszívójához kábelcsévélőt kereshet modellszám szerint a bal oldalon elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre klikkelve.

A webáruházban szinte minden ismert márkájú porszívóhoz található kábelcsévélő, mint pl. Electrolux, Zanussi, AEG, Samsung, LG, Kärcher, Philips, Beko, Bosch, Siemens, DeLonghi, Dirt Devil, Dyson, Fagor, Gorenje, Grundig, Candy, Hoover, Panasonic, Rowenta, Solac, Zelmer stb.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás