Szájzuhany pótfej

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nyomtatás
Két ember is kellett ahhoz, hogy megszülethessen a szájzuhany, nem is akárkik egy mérnöknek és egy fogorvosnak köszönhető a találmány, amely 1962-ben látta meg a napvilágot és valamivel később a szájvilágot, azaz került forgalomba. Nálunk sajnos egyelőre nem túlságosan elterjedt, de a tőlünk fejlettebb szájápolási kultúrával rendelkező országokban már nagyon is elterjedt. A fogorvosok szerint természetesen van összefüggés a szájzuhany és aközött, hogy tőlünk nyugatabbra ritkábban mennek az emberek fogorvoshoz.

Szájzuhany pótfej

Lényege, hogy a szerkezetből áramló vékony, de erős vízsugár képes arra, hogy a fogazat nehezen tisztítható helyein eltávolítsa az ott maradt ételmaradékokat és megakadályozza a lepedék kialakulását. Több féle változata létezik, az egyszerűbb modellek egyszerűen a hálózatra csatlakoztatva működnek, míg a komolyabb darabok saját víztartállyal és elektromos pumpával rendelkeznek. A profi készülékek előnye többek között abban rejlik, hogy különböző fejek vannak hozzá, amelyek alkalmassá teszik nem csak a fog, hanem esetleg a nyelv és a szájüreg tisztítására is

Tipikusan olyan termékről beszélünk, ami ha elromlik, ha nem időnként cserélni kell pusztán higiéniai okok miatt. Arról nem is szólva, hogy egy készüléket gyakran egy egész család használ, így nem árt betárazni pótfejekből. Ezek több féle formában érhetők el, és más-más típusú, erősségű vízsugár jön belőlük, a készülékcsalád esetében különösen igaz a mondás, hogy a változatosság gyönyörködtet.

Szájzuhany tartozékok beszerzését megoldhatja a bal oldalon található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre kattintva!

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás