Online vásárlás tanácsok

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Bevezető

Napjainkban egyre elterjedtebb az online vásárlás, hisz kényelmi szempontból ami utazási idő és ár spórolás tekintetében jelentkezik meg. Az időspórolás a legfontosabb, hisz nem kell utazgatnunk több üzletbe és végig járnunk a bevásárlóközpontokat, boltokat, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő terméket. Természetesen a tömegközlekedési és benzin árakat sem hagyhatjuk figyelmen kívül, nem olcsóak. Egy általános utánvételes szállítási költség manapság 1000-2000 Ft között mozog, így ez kézenfekvőbb megoldás a keresett áru megvásárlásra. Magyarán mondva végig rághatjuk több online webáruház kínálatát, mielőtt belevágnák egy vásárlásba. Érdemes lejegyezni egy papírlapra, vagy akár betehetjük a termék adatlapját a böngészőnk kedvencei közé. Ebben a rövid online vásárlás tanácsok, tippek cikkben szeretném megmutatni, hogyan kerüljük el, hogy csalás áldozata legyünk.

Online vásárlás tanácsok

Nem az ár a legfontosabb

Fura, hogy ezt írom cikkemben, hisz a bevezetőmben pont nem ezt írtam le. Viszont tényleg nem az ár a legfontosabb tényező az online vásárlás során. Természetesen egy irreális termék megvásárlását nem javaslom, hisz senkinek nem végtelen a pénztárcája tartalma. A “nem az ár a legfontosabb” alatt, annyi értendő, hogy egy nem megbízható webáruházban vásárolni nem érdemes. Senki nem szeretne csalás áldozata lenni. Tehát ha végigrágtuk az árakat, ne hagyjuk figyelmen kívül a megbízhatóságot, még ha drágább is az adott webshop.

Mit nézzünk meg egy webáruházban, ami által megbízhatónak mondható:

  • Kidolgozott törvényeknek megfelelő ÁSZF
  • Kapcsolat elérhetőségek (telefonszám, email) az esetleges reklamáció végett
  • Kapcsolati személy neve legyen kiírva
  • Szállítási költségek érthető kiírása
  • Utánvételes szállítás legyen a szállítási módok között
  • Milyen szállítócég(ekk)el áll kapcsoltban (talán a Magyar Posta nézi meg legjobban, hogy kivel köt szerződést)
  • Cégadatok (cégnév, cím, adószám, cégjegyzék vagy nyilvántartási szám) kintlévősége
  • Kidolgozott webáruház, átlátható menük, termék adatlapok, érthető szövegek, fotók a termék adatlapokon

Ezek pár felsorolás csak egy gyors áttekintésnél szempont, hisz ha jobban belemennék már akkor jogászi végzettséggel kellene rendelkeznünk.  Ami talán érdemes kitárgyalni az ÁSZF. Az Általános szerződési feltételekben szükséges szerepelnie a 8 napos elállási jogunknak (14 nap 2014.06.13-tól), 15 napos cserének/javításnak, írásos szerződés vagy nem amit megkötünk a rendelés leadásakor,  hogyan működik a garancia, visszaküldés stb. Ez csak pár tényező, de egy kidolgozott ÁSZF, szinte mindenre kitér, ami minket érinthet a vásárlás során, ezért ezekre érdemes odafigyelni.

Végszó

Összegében, csak annyit mondanék, hogy az interneten körülbelül olyan vásárolni, min bárhol egy üzletben. Egy szélhámos  webáruház, vagy akár csaló piaci árus szinte ugyanaz. Az életben egy arckifejezésről, az interneten pedig egy összképről lehet azonosítani, hogy ki akar minket átverni. Aki pedig nekünk nem tetszik, az faképnél hagyjuk itt is és ott is.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás