Nem bonyolult az ékszíjtárcsa cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nyomtatás
A mosógépek ma már annyira szerves részei az életünknek, hogy bizony nagy bajban vagyunk, ha készülékünk esetleg meghibásodik. Sajnos ez igen gyakran megtörténik, ami természetes, hiszen a folyamatos igénybevétel miatt az egyes alkatrészek amortizálódnak, veszítenek erejükből, hatékonyságukból, egyszerűen elöregszenek, elkopnak. A jó hír az, hogy ezek a hibák többnyire nem súlyosak, és ha van valamennyi műszaki érzékünk, akár otthon is, szerelő segítsége nélkül elháríthatjuk a problémát, csupán alkatrészt kell hozzá vennünk, így rengeteget spórolhatunk.

Mosógép ékszíjtárcsa cseréje

Az ékszíj gyakran hibásodik meg a mosógépen, az évek során ugyanis megnyúlhat, vagy az anyaga megsérülhet, emiatt elszakadhat, esetleg egy beakadó ruha is elszakíthatja. Az ékszíjtárcsa is meglehetősen gyakran mondja fel a szolgálatot, szerencsére azonban cseréje nem különösebben bonyolult feladat. Fontos, hogy mielőtt nekilátunk a feladatnak, nézzünk utána, hol található a mosógépünk ékszíja, és ezzel együtt az ékszíjtárcsa, ezek helye ugyanis nem kötött, típusonként eltérő lehet.

Ha megtaláltuk az ékszíjtárcsa helyét, le kell szedni róla az ékszíjat, ezután könnyedén eltávolítható, és feltehető az új. Ha az ékszíjtárcsát kicseréltük, nem árt új ékszíjat is tenni rá, így biztosak lehetünk abban, hogy a mosógép a lehető legjobban fog működni éveken át, nem kell attól tartanunk, hogy a régi ékszíj miatt néhány hét vagy hónap múlva szerelhetjük szét ismételten. Ha kész a csere, végezzünk egy próbamosást, és ha ezalatt nem tapasztalunk semmilyen furcsa zajt, valószínűleg sikerült a művelet.

Mosógép ékszíjtárcsa megvásárlást könnyedén megteheti online is. Bal oldalt található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra klikkelve eljuthat a mosógép alkatrész webáruházba, ahol többféle modellhez is található alkatrész.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás