Mosógép ajtóüveg cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A magyar háztartások, átlagosan kis mérete miatt egyre többen vásárolnak felültöltős mosógépet. Az ok semmi más, csupán, hogy kisebb helyen elfér. Aki teheti azonban, az továbbra is az elöltöltős készülékekre teszi le a voksát, mivel az üvegezett ajtó a mai napig is zavarba ejtően jól mutat.

Persze, az esztétikai élményen túl, ennek megvan azaz előnye is, hogy könnyebben vesszük észre, ha valami hiba van odabent. Igaz, az újabb mosógépek ma már fény, hang, esetleg szöveges üzenet formájában tájékoztatnak is bennünket az adott problémáról. Egy hátránya azonban van az üvegezett ajtónak, méghozzá az, hogy megsérülhet.

Mosógép ablaküveg összetört

Óvatosan a kulcsokkal

Persze nem egykönnyen. Akinek volt már elöltöltős mosógépe, az tudja, hogy még egy nadrágzsebben felejtett kulcs sem egykönnyen töri össze az ablaküveget, legfeljebb megkarcolja. Sőt, sok üvegezés egyenesen törhetetlen, a többi a vastagsága okán áll ellen a fizikai behatásoknak. Ha mégis probléma történik, az általában nem is belülről, hanem kívülről érkezik. Például, ha valami testesebb fémtárgyat véletlenül sikerül jó nagy erővel odavágni az üveghez. Ha komoly a sérülés, mindenképpen cseréljünk, ne próbáljuk meg elindítani a mosógépet repedt üveggel.

Mosógép ablak cseréje

Maga a csere nem egy macerás művelet. Be kell szerezni hozzá a kompatibilis üveget, majd egy rövidebb művelettel kivenni a régi üveget, majd visszatenni az újat. Általában célszerű a zsanérról leszerelni az ajtót, majd szétcsavarozni az ablakkereteket és abba visszahelyezni az újonnan vásárolt üveget.

Mosógép ajtóüveget vásárolhat a bal oldalon található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre kattintva.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás